نوعی از مخزن آب شرب که امروزه به آن توجه ویژه‌ای می‌شود، مخزن پلاستیکی است. تانکر آب پلاستیکی به دلیل مزایای زیادی که دارد کاربری‌های گسترده‌ای در طیف گسترده دارد. فرایندپذیری آسان آن‌ها و وجود مواد اولیه به نسبت ارزان قیمت و در دسترس در کشور ایران، که متشکل از گرانول پلی اتیلن است از ویژگی‌هایی است که سبب گسترش پیشرفت در این صنعت در چندین سال اخیر شده است.

این مخازن به روش روتشنال مولدینگ در کوتاه ترین زمان ممکن تولید می‌شود. تانکر آب پلاستیکی هم مثل مخزن smc از لحاظ شکل ظاهری طیف گسترده‌ای دارد که این شکل‌های مختلف سبب شده است که در هر مکانی بتوان از آن‌ها استفاده کرد. برای مثال، تانکر آب پلاستیکی افقی با وجود پایه‌هایی در زیر آن بیشتر برای نصب در پشت بام طراحی شده است. مخازن عمودی نیز نوعی دیگر از تانکر است که از حجم صد لیتر تا چند ده هزار لیتر ظرفیت نگهداری آب را دارد.

مزایای تانکر پلاستیکی افقی

اما مخازن افقی ظرفیت کمتر تا حدود چند هزار لیتر را دارند. نوعی دیگر از تانکر آب لاستیکی مخازن با شکل مکعبی یا کتابی است که در بازار با نام تانکر آسان‌رو معروف است. این نوع مخازن نیز در حدود مخازن افقی یعنی در حجم‌های چند هزار لیتر توانایی نگهداری آب را دارد. به دلیل طراحی خاص آن‌ها سبب شده است که در فضاهای کوچک و باریک نیز قابلیت نصب و استفاده را داشته باشد و از فضا استفاده بهینه شود.

محصول مرتبط: دریچه منهول

تانکر آب پلاستیکی زیر پله‌ای نیز در حجم‌های کم تا صد لیتر قابلیت نگهداری آب را دارد که از فضای زیر پله که دارای دو ارتفاع متفاوت است می‌توان استفاده کرد. نوعی دیگر از تانکر به شکل قیف هستند آنها حجم‌های چند هزار لیتر را نیر دارد و برای تخلیه مایعات و مواد استفاده می‌شود تا مواد داخل مخزن را بتوان به راحتی و به صورت کامل از آن تخلیه کرد. آن‌ها برای آب شرب و نگهداری مواد شیمیایی به خصوص اسید و باز(مانند مخزن اسید) مناسب هستند. اگر تانکر برای آب شرب تهیه گردد باید دارای استانداردهای بهداشتی و از نوع فود گرید باشد. باید مدنظر داشت که اگر برای نگهداری مواد شیمیایی نیاز باشد می‌توان از نوع تک لایه نیز استفاده کرد. نوعی دیگر از تانکر پلاستیکی، مخزن انبساطی است که دارای دولایه فوم‌دار است. آن‌ها برای نگهداری آب اضافی که بر اثر گرما ایجاد می‌شود و انبساط رخ می‌دهد استفاده می‌‍شود و به دلیل لایه فوم‌دار سبب کاهش اتلاف انرژی می‌شود.
تانکر پلاستیکی تک لایه باعث عبور نور فرابنفش از تانکر می‌شود و سپس سبب تشکیل و رشد جلبک و باکتری می‌گردد. به همین منظور زمانیکه تانکر در معرض نور مستقیم خورشید و یا نور مصنوعی‌است باید از انواع دو، سه و یا چند لایه استفاده کرد.

محصولات پیشنهادی: مخزن فایبرگلاس

مقاله مرتبط: محاسبه حجم مخزن
در کل خرابی و تعمیرات تانکر پلاستیکی نسبت به دیگر مخازن کمتر است. آنها به دلیل وزن کم، حمل و نقل راحت‌تری دارند. از طرفی صرف انرژی و نیروی انسانی کمتری را نیاز دارد. ارزان قیمت هستند. به دلیل عدم واکنش پذیری بستر پلیمری، طعم آب ذخیره شده تغییر نمی‌کند و کاملا بهداشتی است. آن‌ها دارای درز نیستند و به صورت یکپارچه با سطح داخلی صیقلی وصاف تولید می‌گردد که خود سبب می‌شود از رشد جلبک و رسوبات جلوگیری کند.

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *