مخزن کامپوزیت از جمله مخازنی است که برای نگهداری و ذخیره سازی انواع سیالات از آن استفاده میشود. مخزن کامپوزیتی ویژگیهای خاصی دارد که موجب کاربرد های متنوع آن شده و در بسیاری از صنایع و ساختمانها به وفور از آن استفاده میشود. در واقع الیاف موجود در این مخازن موجب تقویت شوندگی مخزن و مقاومت این مخازن شده است.
مخازن نگهداری مایعات به طور کلی می‌تواند فلزی، بتنی، پلاستیکی و یا مخلوطی از پلیمر با الیاف شیشه باشد؛ که به این نوع، مخازن، مخازن کامپوزیتی گفته می‌شود. در واقع الیاف مذکور نقش فاز تقویت کننده و پلیمر به عنوان ماتریس عمل می‌کند. همچنین ماتریس پلیمری اکثرا از جنس رزین پلی استر غیر اشباع تهیه می‌شود.

مخازن کامپوزیتی به دو صورت استوانه‌ای و مکعبی تولید می‌شوند

مخزن کامپوزیتی مکعبی

مخزن کامپوزیتی استوانه ای

انواع مخزن کامپوزیتی

مخزن SMC

مخازن کامپوزیتی قالب گیری شده فشاری SMC طول عمر بالا و ظاهری آراسته و سطحی بسیار بهداشتی دارند.

مخزن GRP

مخازن پلیمری تقویت شده با الیاف شیشه که با نام GRP شناخته می شوند یکی از مقرون به صرفه ترین انواع مخزن میباشند.

مخزن FRP

مخازن ساخته شده از پلیمر تقویت شده با الیاف موسوم FRP برای استفاده های با بارگذاری و فشار بالا بسیار مناسب میباشند.

مخزن فایبرگلاس

فایبرگلاس از اولین انواع مخازن کامپوزیتی است که در طول سالیان کارایی خود را به خوبی اثبات کرده است.

مخازن کامپوزیت در انواع مختلف تولید می‌شود. SMC ها یا مخازن یکپارچه آن با نام GRP تولید می‌شود. در این نوع مخازن در واقع یک ورق یکپارچه از ماتریس پلیمری با فاز تقویت کننده الیافی تولید می‌شود؛ و با اتصالات موسوم به جوش GRP تشکیل یک مخزن یکپارچه را می‌دهد. این یکپارچگی سبب می‌شود در برابر زلزله و بارهای استاتیکی بسیار مقاوم باشد.

نوع دیگر مخزن کامپوزیتی با نام FRP مطرح است. این نوع مخزن در تصفیه آب، سپتیک تانک، مخازن نگهداری انواع مایعات بر روی سطح زمین کاربرد دارد.

                                                                                     ما مخازن کامپوزیتی مقاوم در برابر زلزله برای شما میسازیم!

به دلیل مزایای مخازن کامپوزیتی در شبکه توزیع آب آشامیدنی، فاضلاب خانگی و صنعتی، آبیاری، جمع آوری آب سطحی، تصفیه‌خانه‌ها، سیستم انتقال آب دریا، صنایع شیمیایی و نفت و گاز و پتروشیمی و سیستم‌های اطفای حریق کاربرد دارد. بنابراین باید به این نوع مخازن توجه ویژه‌ای شود و محاسبات مربوطه برای نیروهای جانبی و مقاومت در برابر بادهای شدید و زلزله، فشارهای وارده، تاثیرات جوی، ضخامت لایه‌ها، انتخاب نوع رزین و الیاف به کار برده شده، با توجه به دانش فنی و نوع کارکرد توجه شود. همچنین این نوع مخازن باید بر اساس استانداردهای بین المللی ساخته شود.

مخزن پنلی SMC را هم می توان بر روی فونداسیون بتنی روی زمین و هم بر روی پایه‌های فلزی در ارتفاع، با ظرفیت‌های متفاوت از یک تا ده‌ها میلیون لیتر اجرا کرد. مخازن به شکل مکعبی به صورت پنل‌هایی مستحکم است که تا حجم‌های ۳۰۰۰ متر مکعب را پوشش می‌دهد. مخازن استوانه‌ای به دلیل ساخت قالب خاص آن نسبت به مخازن پنلی گران‌تر است. مخازن پنلی با پیچ و مهره و از طریق نوار آب‌بند متصل می‌شود.

به دلیل برخی مشکلات موجود در مخازن فلزی و بتنی، مخازن کامپوزیتی تهیه شد. این مشکلات مخازن سنتی عبارتند از:

  • خوردگی به دلیل مجاورت با اسید، رطوبت، مواد شیمیایی
  • وزن زیاد در حمل و نقل و هزینه های زیاد ناشی از آن
  • ایجاد جلبک در مخازن

مخزن کامپوزیت تانکر آنلاین

مخزن کامپوزیت ساخت این شرکت که دارای دانش فنی طراحی و ساخت مخازن چند لایه FRP/Rubber یاFRP/Fluoropolymer هستند که با درجه حرارت کارکردی و مقاومت شیمیایی فوق العاده بالا برای کاربردهای ویژه را داراست. با توجه به نیاز صنایع به مخازن با اشکال و ابعاد مختلف، مخازن کامپوزیت تولیدی تانکر آنلاین شرکت با اشکال و حجم های مختلف جوابگوی درصد بالایی از نیاز های صنایع کشور می باشد. طراحی این مخازن بر اساس آخرین استانداردهای روز دنیا و با تکیه بر دانش فنی و نیاز مشتری صورت می گیرد. تمامی مخازن کامپوزیت قبل از ساخت توسط نرم افزار ANSYS و ABAQUS مورد ارزیابی و شبیه سازی در شرایط کاری قرار می گیرند. ساخت مخزن کامپوزیت ، با استفاده از روش رشته پیچی یا لایه گذاری دستی با بهترین مواد صورت می گیرد. واحد کنترل کیفی این شرکت موظف به بررسی دقیق مواد اولیه، نظارت بر اجرای صحیح مراحل تولید مطابق ITP و در نهایت ارزیابی کیفی مخزن کامپوزیت می باشد. مخازن کامپوزیتی با توجه به نوع کاربری میتوانند نوع رزین و الیاف متفاوتی داشته باشند. مخازن کامپوزیتی از جمله بهترین گزینه های استفاده در صنایع گوناگون میباشند.محصول مرتبط: مخزن SMC کامپوزیتی

ساخت مخزن کامپوزیت

رزین مورد کاربرد در ساخت این مخزن کامپوزیت بر اساس نوع سیال و درجه حرارت کاری از بین رزین های پلی استر، اپوکسی و وینل استر انتخاب می گردد. این مخازن تا حجم ۱۵۰ متر مکعب و به صورت یکپارچه قابل ساخت می باشند. مخازن GRP یا مخزن فایبرگلاس میتوانند دارای اتصالات GRP باشند. یک مخزن کامپوزیت GRP دارای بخش های متعدد می باشد. رزین و الیاف مورد استفاده در مخزن GRP با توجه به شرایط کارکردی میتواند انتخاب گردد. مخزن کامپوزیت یا مخزن GRP در حجم های مختلف قابلیت طراحی و تولید دارند. شرکت تانکر آنلاین تنها شرکتی در کشور است که توانمندی طراحی و ساخت مخازن GRP یا مخزن کامپوزیت تا قطر ۲۵ متر را دارا میباشد.

مقاله پیشنهادی: دریچه منهول کامپوزیت

کاربرد مخزن کامپوزیتی

کاربرد مخزن کامپوزیت در موارد بسیاری کاربرد دارد از جمله موارد زیر: برای سیالات اسیدی برای آب دریا برای سیالات قلیا برای حلال های قطبی برای استفاده در صنایع غذایی مزایای مخزن کامپوزیتی مخازن کامپوزیت مزایای بسیار زیادی نسبت به مخازن قدیمی تر دارند بازده بالای کاری، سهولت تعمیرات، وزن سبک، استحکام ویژه بالا از جمله مزایای این مخازن هستند. ویژگی های مخزن FRP مخازن کامپوزیت از ویژگی هایی که دارد عبارت است از: مقاوم در برابر مواد شیمیایی، مقام در برابر تاول زدگی، ترموست، مقاوم در برابر حرارت، مقاومت محیطی مخزن کامپوزیتی بر اساس حوزه کاربرد مثلا مخزن آب یا سایر سیالات، محیط قرار گیری، درجه حرارت کارکردی طراحی و تولید می گردند. دسته بندی های گسترده ای برای مخازن کامپوزیتی (مخزن FRP یا مخزن GRP) در نظر گرفته می شود.

دسته بندی مخزن کامپوزیت

  1. مخزن کامپوزیت تهیه شده با استفاده از رزین پلی استر (مخزن GRP) مخزن کامپوزیت به صورت معمول جهت نگهداری و انباشت آب و سیالات مشابه و در درجه حرارت های زیر ۶۰ درجه سانتیگراد به کار برده می شوند. مخازن GRP یکی از بهترین گزینه ها جهت نگهداری آب شرب می باشند. این مخازن به صورت استوانه ای یا مکعبی ساخته شده و می توانند تا احجام بسیار بالا جهت نگهداری آب استفاده گردند. فرایند تولید این مخزن آب به صورت رشته پیچی و دستی می باشد.
  2. مخزن کامپوزیت تولید شده با استفاده از رزین وینیل استر (مخزن GRVE یا GRV) مخازن GRVE یکی از بهترین مخزن آب که در دسته بندی های مخزن اسید نیز قرار میگیرد جهت نگهداری سیالات خورنده مانند اسید یا قلیا و در درجه حرارت های بالا قابلیت کاربرد دارند. این مخزن کامپوزیت با استفاده از ترکیبی از فرایند لایه گذاری دستی و یا رشته پیچی قابلیت ساخت را دارند. مخازن GRVE میتوانند در احجام گوناگون ساخته شوند. مخازن کامپوزیتی با اشکال گوناگون مانند مکعب و یا استوانه ای قابلیت ساخت را دارا میباشند.

محصول مرتبط: مخزن آب شرب

تست مقاومت مخزن کامپوزیتی در برابر زلزله

فیلم تست مقاومت مخزن کامپوزیت در برابر زلزله با وجود اشکال هندسی خاص این نوع مخازن از مقاومت بالایی در برابر زلزله برخوردارند.

محصول مشابه: مخزن گالوانیزه