انواع مخازن آب شرب

برای خرید مخزن آب شرب به چه ویژگی هایی بیشتر توجه می کنید؟ ظاهر، جنس، طول عمر، کیفیت آب شرب ذخیره شده، قیمت مخزن یا …؟ کدامیک از این موارد برای شما اهمیت بیشتری دارد؟ برای یک انتخاب درست بهتر است ابتدا با انواع مخازن آب آشامیدنی و ویژگی های آنها آشنا شویم ما در این مقاله به بررسی انواع مخازن آب شرب خواهیم پرداخت تا تصمیم گیری برای شما آسان تر شود.

حجم مخزن آب و نوع مخزن مورد نیاز برای ساختمان

حجم تانکر آب شرب بر اساس تعداد واحد ها و تعداد نفرات هر واحد محاسبه میشود به طور میانگین در محاسبه حجم مخزن هر نفر به مخزن  ۶۰ لیتر آب نیاز دارد یعنی یک واحد ۳ نفره مخزن مورد نیازشان ۱۸۰ لیتر میباشد. اما پمپ استفاده شده برای مخزن نیز در مصرف آب شرب موثر بوده و بر اساس پمپ آب نیز محاسبات تغییر میکند. مخزن آب شرب را میتوانید در بالای پشتبان و یا مکان های خالی و بلا استفاده شده که در ساختمان جایگاه های متفاوتی دارد نصب کنید. شما میتوانید با مخزن آب شرب تانکر آنلاین که در انواع شکل های مختلف مانند : مخزن عمودی، مخزن افقی، مخزن زیر پله و  … موجود میباشد از این فضا ها استفاده کنید.  شرکت تانکر آنلاین تولید کننده انواع مخزن آب آشامیدنی در سایز ها و شکل های مختلف میباشد. شما میتوانید جهت راهنمایی انتخاب مخزن مورد نیاز، با کارشناسان با تجربه و مجرب مجموعه ما تماس حاصل فرمایید.

۱- مخزن آب شرب پلی اتیلنی

مخازن پلی اتیلن روتو ملدینگ

مخزن پلی اتیلن با دانسیته بالا (HDPE) برای موارد مختلفی همچون ذخیره آب شرب استفاده می شود این مخازن از پلیمر خطی پلی اتیلن ساخته می شوند که ماده ای غیر سمی است و روش ساخت آن ها به روش رتو ملدینگ است. این نوع از مخزن آب شرب مقاومت نسبی در برابر عوامل شیمیایی دارد. مخازن پلی اتیلنی روتو ملدینگ غالباً تا حجم ۲۰ متر مکعب ساخته می شوند و اگر به حجم بیشتری برای ذخیره سازی آب نیاز دارید باید به سراغ مخازن دیگر بروید.

مخزن آب شرب پلی اتیلنی

مخزن آب شرب پلی اتیلنی به شکل های استوانه ای عمودی، استوانه ای افقی و ذوزنقه ای که برای زیر پله مناسب است ساخته می شوند. رنگ این مخازن بصورت کدر است تا از احتمال رشد جلبک در آن کاسته شود. اگر انتخاب شما این نوع از مخازن برای خرید است لازم است بدانید پیش از تهیه حتما جایی سرپوشیده برای آن تهیه کنید زیرا تابش نور مستقیم آفتاب از طول عمر آن ها کاسته و موجب افزایش رشد جلبک در مخازن و کاهش کیفیت آب می شود.

مخازن پلی اتیلنی جوشی

این نوع از منبع آب شرب از ورق های پلی اتیلن در ضخامت های مختلف ساخته می شود. برای ساخت این نوع از مخزن آب شرب ورق های پلی اتیلنی با راد های پلی اتیلنی به هم چوش می خورند و از یک سازه فلزی برای تقویت استحکام آن استفاده می شود. نکته مثبت این مخازن این است که در حجم های دلخواه قابل ساخته شدن هستند و می توان آن ها را در محل نصب نیز ساخت که برای مخازن بزرگ مطلوب است.

۲- مخزن آب شرب گالوانیزه

مخزن گالوانیزه جوشی

این نوع از مخزن آب شرب از جنس فولاد با ضخامت های مختلف است که برای مقاوت در برابر خوردگی لایه ای از فلز روی بر روی آن اعمال شده است. گالوانیزه بر حسب ضخامت لایه روی و نحوه اعمال آن به دو دسته گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد تقسیم می شود. ضخامت فلز روی در مخزن گالوانیزه گرم بیشتر و در نتیجه مقاومت خوردگی آن بیشتر است. برای ساخت این نوع از مخزن آب آشامیدنی ورقه های گالوانیزه به هم جوش داده می شوند و مخازنی در شکل های استوانه ای، مکعبی و ذوزنقه ای ساخته میشود.

مخازن گالوانیزه غالبا از محل جوش دچار خوردگی می شوند چرا که لایه روی در این نقاط حین جوشکاری از بین می رود و همین امر طول عمر آن ها را کاهش می دهد که از نقاط ضعف این مخازن است. توجه داشته باشید با افزایش بسیار زیاد قیمت فلزات این مخازن دیگر جزء مخازن مقرون بصرفه محسوب نمی شوند. از مزیت های مخزن گالوانیزه جوشی این است که استحکام فیزیکی مطلوبی دارند و امکان ساخت در محل پروژه را نیز دارند.

 

مخزن گالوانیزه مدولار

مخزن گالوانیزه مدولار نسل جدیدتری از تانکر آب است. این مخازن از مدول هایی در ابعادی مشخص (غالبا از جنس گالوانیزه گرم) ساخته می شوند. نکته بسیار مهم در مورد این مخازن این است که اتصال مدول ها بوسیله پیچ و مهره صورت می گیرد و هیچگونه جوشکاری در ساخت آن ها بکار نمی رود. که همین امر موجب مقاوت بالای این مخازن در برابر خوردگی می شود.

درز بین مدول ها بوسیله نوارهایی از جنس EPDM که قابلیت تماس با آب شرب دارد پوشانده می شود. از دیگر مزایای این مخازن سهولت حمل و نصب و همچنین نصب سریع است، مدول ها و دیگر اجزاء مخزن به محل پروژه منتقل شده و در آنجا مونتاژ می شوند. این مخازن همچینین قابلیت مونتاژ در حجم های بالا را دارند.

مخازن گالوانیزه مدولار بر خلاف دیگر مخازن مدولار نیاز به فونداسیون خاصی نداشته و بر روی یک سطح صاف و کفپوش های پلاستیکی به راحتی نصب می شوند. از دیگر مزایای این مخازن استفاده از ورق های با ضخامت کمتر به نسبت مخازن گالوانیزه جوشی است زیرا در فرایند ساخت، مدول ها تحت پرس، شکلی میگرند که به استحکام آن ها می افزاید.

کاربرد مخزن آب شرب

در دید اول به مخزن اب شرب همه دیدگاه ها به سمت مخزن های ساختمان برای مصرف روزانه آب آشامیدنی میرود ولی این تانکرها در مکان های دیگر نیز کاربرد های متفاوتی دارد که در ادامه این مقاله از تانکر آنلاین به آن میپردازیم. از جمله کاربرد ها دیگر این مخزن به موارد زیر اشاره میشود:

  • منبع آب شرب دامداری و مرغداری
  • منبع آب شرب قالیشویی و کارواش
  • تانکر آب برای کشاورزی (گلخانه، مزاع، باغ و غیره)
  • منبع آب شرب در صنعت برای خنک کردن دستگاه ها

مخزن آب شرب و معایب آن

برای مخزن آب شرب مخازن GRP هم ممکن است مانند مخزن SMC مشکلاتی را داشته باشند و به این همین دلیل است که توصیه می شود از شرکت های با تجربه و توانا برای ساخت و راه اندازی مخزن آب آشامیدنی دعوت شود. بعضی از این مشکلات که در مخزن GRP ممکن است رویت شود به شرح زیر است ( البته باید توجه داشت این مشکلات در سایر تانکر آب شرب مانند مخزن SMC و همچنین گاهاً مخزن گالوانیز نیز پیش آید. البته بعضی از مشکلات منحصر به مخزن کامپوزیت است و بعضی دیگر منحصر به مخزن فلزی و محزن گالوانیزه)

فرسایش ماستیک مخزن آب شرب

فرسایش ماستیک زمانی رخ می دهد که مفاصل و پیچ های فولادی که پانل ها را نگه داشته باشند، شروع به خوردگی می کنند ( مشترک میان مخزن کامپوزیت و مخزن فلزی و مخزن گالوانیزه مدولار ) و یک مکان امن را برای رشد باکتری ها فراهم می کنند. باد کردگی اسموزی سطح GRP به دلیل نفوذ آب می تواند منجر به جدایش ژل کوت روی پنل ها شود و سطحی مناسب برای رشد ریز یاخته ها بوجود آورد ( در مخزن کامپوزیتی و مخزن SMC) . این یک مشکل بسیار مهم در منبع آب شرب است که اگر نادیده شود مشکلات بسیاری در پی دارد. این خوردگی ها و باد کردگی های مخزن آب باید به سرعت تعمیر گردد زیرا به مرور زمان بیشتر شده و باعث جدا شدن پوسته می شود و مزه ی بد آب را در پی خواهند داشت. همواره در انتخاب مخزن آب شرب چه مخزن گالوانیزه و چه مخزن SMC این مورد را در کنار کیفیت آب محل بهره برداری از مخزن آب آشامیدنی در نظر بگیرید.

محصول مشابه: مخزن فایبرگلاس

قارچ و جلبک در مخزن آب شرب

قارچ های اسپور سیاه گاهی در مخزن GRP خالی که نیاز به تعمیر دارد دیده می شود. اگر برای از بین بردن این جلبک ها دیر وارد عمل شوید کار بسیار سختی در پیش روی خواهید داشت به همین دلیل توصیه می شود که مخزن آب شرب مرتب مورد بازبینی قرار گیرد. این جلبک ها در مکان های نمور و تاریک دیده میشوند و مشکل مخزن آب گالوانیزه و فلزی هم می تواند میباشد.

قارچ و جلبک در مخزن آب شرب

وجود این نوع جلبک در مخزن آب ممکن است سلامت انسان را به خطر اندازد. مخزن GRP و مخزن SMC نیز مانند سایر انواع تانکر آب باید مرتبا مورد بررسی قرار گیرد تا از سلامت آب آشامیدنی اطمینان حاصل گردد.

 

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *