مخزن فایبرگلاس چیست؟
فایبرگلاس ها در زیر مجموعه کامپوزیت های ترموست قرار می گیرند. مخزن فایبرگلاس با استفاده از رزین و الیاف شیشه تولید می گردد. ایجاد ساختار سه بعدی رزین و الیاف های شیشه در هم تنیده و چسبندگی بالای الیاف به رزین، توانایی بالای شکل دهی ساختاری مستحکم و با مقاومت ویژه را داراست.
دسته بندی مخازن فایبرگلاس نگهداری آب
مخازن فایبرگلاس با استفاده از لایه گذاری دستی ( Hand Lay UP)، رشته پیچی (Filament Winding)، فرایند قالبگیری گرم (SMC) و یا ترکیبی از موارد فوق تولید می گردند. هر روش بسته به حجم مخزن فایبرگلاس نگهداری آب دارای امتیازاتی می باشد. مخزن مادولار یا مخزن SMC امروزه مورد توجه زیادی در ساخت مخزن آب در احجام بالا به خود اختصاص داده اند.
مزایای مخزن فایبرگلاس
مخزن فایبرگلاس دارای مزیت های گوناگونی نسبت به مخازن آب پلی اتیلن و فلزی دارای می باشد. این مخازن قابلیت کاربرد در محیط های سخت را دارا می باشند. مخزن کامپوزیت (مخزن فایبرگلاس) قابلیت تحمل درجه حرارت های بالای ۵۰ درجه سانتیگراد را داراست. این درحالیست که، مخزن پلی اتیلن در درجه حرارت های بالای ۵۰ درجه سانتیگراد در طولانی مدت دچار تغییر شکل می گردند. از دیگر مزایای مخزن فایبرگلاس تعمیر آسان این مخازن می باشد.
محصول پیشنهادی: مخزن آب شرب
قیمت مخزن فایبرگلاس
مخزن فایبرگلاس یا مخازن کامپوزیت امروزه جایگاه ویژه ای را در صنعت آب و فاضلاب به خود اختصاص داده اند. با توجه به گسترش صنایع مختلف (ساختمانی، شیمایی، غذایی، دارویی، بهداشتی، نفت و پتروشیمی)، نیاز روز افزونی به نگهداری سیالات احساس می شود. مخزن فایبرگلاس با توجه به خواص مکانیکی و قابلیت طراحی جهت کاربری در شرایط خورنده در بسیار از موارد از مخازن دیگر پیشه گرفته اند. قیمت مخزن آب فایبرگلاس تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله حجم، درجه حرارت کارکردی، نوع سیال جهت نگهداری، شکل مخازن و نحوه ساخت (روش تولید، محل تولید) تحت تاثیر قرار میگیرد.
تاثیر نوع فرایند ساخت بر روی قیمت
روش های متعددی جهت ساخت مخازن فایبرگلاس وجود دارد. به صورت کلی روش تولید به صورت رشته پیچی بیشترین هزینه تمام شده را داراست. ارزانترین روش تولید مخازن فایبرگلاس، لایه گذاری دستی می باشد. لایه گذاری دستی ضعف بالایی در مقایسه با روش های ماشینی مانند رشته پیچی یا قالب گیری گرم دارد. تاثیر حجم مخزن بر روی قیمت مخازن فایبرگلاس به صورت کلی با ازدیاد حجم مخزن فایبرگلاس، قیمت به ازای واحد حجم کاهش پیدا می کند. طراحی استاندارد مخزن فایبرگلاس میتواند کمک شایانی به بهینه سازی قیمت تمام شده مخزن فایبرگلاس کند.
مقاله پیشنهاد: دریچه منهول ترافیکی
مقایسه قیمت مخزن فایبرگلاس با مخازن پلی اتیلن و فلزی
به صورت کلی قیمت مخزن فایبرگلاس نسبت به مخازن پلی اتیلن و مخزن گالوانیزه بالاتر می باشد. مقاومت محیطی و شیمایی مخازن فایبرگلاس به صورت کلی از مخازن موجود بالاتر می باشد. نحوه محاسبه قیمت مخزن های فایبرگلاس هزینه های متعددی قیمت تمام شده مخزن فایبرگلاس را تحت تاثیر قرار می دهند. هزینه های طراحی، هزینه مواد اولیه، روش تولید، هزینه های نیروی انسانی و هزینه های سربار از جمله موارد ملموسی می باشند که میتوان به آنها اشاره کرد. علاوه بر موارد اشاره شده، محل اجرا یا ساخت مخازن در مواردی که مخازن فایبرگلاس با کاربری خاص ساخته می شوند و یا به دلیل حجم بالا قابلیت جابجایی ندارد میتواند به قیمت تمام شده اضاف گردد.
مزایا و معایب مخزن فایبرگلاس
مخازن نگهداری امروزه تنوع گسترده ای را در صنایع مختلف دارا می باشند. در این میان مخازن فایبرگلاس توجه گسترده ای را به خود جلب کرده اند. مخازن فایبرگلاس دارای مزایا و معایبی با توجه به کاربری و محیطی که مخزن فایبرگلاس نصب می گردد میتوانند داشته باشند. مخزن های فایبرگلاس به صورت عمده جهت نگهداری آب و سیالات خورنده مورد استفاده قرار میگردند. مخازن فایبرگلاس تولید شده به روش SMC دارای بیشترین چالش در دوره بهره برداری می باشند. مخازن فایبرگلاس SMC دچار رشد ترک از نقاط قرارگیری پیچ و مهره گردیده و دچار لیکیج در طول زمان می شوند. این مخازن که به صورت پنلی میباشند، درصورتیکه در یکی از پنل های کف دچار مشکل شوند، نیاز به باز کردن کلیه پنل ها در اطراف مخزن می باشند تا رفع عیب گردند. از جمله مزایای مخازن فایبرگلاس SMC مدت زمان اجرا در کوتاه مدت می باشد. به صورت کلی مخازن فایبرگلاس دارای مقاومت بالا در برابر خوردگی می باشند. از این رو رقیب سرسختی برای مخازن استیل در درجه حرارت های کارکردی زیر ۸۰ درجه سانتیگراد در بسیار از کاربری های عمومی می باشند.
همچنین بخوانید: دریچه منهول کامپوزیت
ارسال یک پاسخ